Categorieën
Algemeen

Kerstconcerten Dongens Mannenkoor gaan niet door

Liederen Dongens Mannenkoor klinken door Dongense straten

Helaas gaan de geplande Kersconcerten van het Dongens Mannenkoor dit jaar niet door. De traditionele Kerstconcerten stonden dit jaar gepland op woensdag 15 december en donderdag 16 december. Vanwege alle maatregelen en het besmettingsgevaar, is besloten om de concerten dit jaar te annuleren. Het Dongens Mannenkoor hoopt volgend jaar weer als vanouds Kerstconcerten te kunnen geven. Dat de concerten niet doorgaan, wil niet zeggen, dat het Dongens Mannenkoor rond de Kerstdagen niet te horen is. De kerstliederen, die de mannen normaal gesproken in de Kapel van de Zusters Franciscanessen en in de Oude Kerk zingen, klinken binnenkort door de straten van Dongen.

Eén van de koorleden kwam met het idee om de muziek van het koor te laten horen in de straten van Dongen. Vervolgens heeft een ander koorlid contact opgenomen met ‘Leer Dongen Kennen’, met de het verzoek om de kerstliederen van het Dongens Mannenkoor door de luidsprekers te laten klinken in het centrum. Op die manier kan iedereen in kerstsfeer komen door de liederen van het Dongens Mannenkoor. Op dat verzoek is zeer positief gereageerd.

Henk Kuppens van het Dongens Mannenkoor heeft ervoor gezorgd dat de filmpjes, die jaarlijks opgenomen worden tijdens het concert van het koor in de Kapel overgezet zijn naar een muziekopname. Het zijn 13 Kerstliederen, gezongen tijdens het Kersconcert bij de Zusters, in december 2019. Op deze manier presenteert het Dongens Mannenkoor zich, in deze vervelende tijd, toch aan degenen die normaal gesproken naar de Kerstconcerten komen. Bovendien kunnen nu nóg meer mensen genieten van de prachtige mannenstemmen. Het koor zorgt zo voor een lichtpuntje in deze donkere tijden.

Leden en bestuur van het Dongens Mannenkoor wensen iedereen prettige feestdagen en, ondanks alles, een mooi 2022. Hopelijk kunnen alle uitgestelde jubileum-activiteiten van het koor volgend jaar doorgaan.