Categorieën
Algemeen

In Memoriam Theo Oerlemans

Op 24 juni 2020 is Theo Oerlemans overleden, na een kortstondig ziekbed.

Theo was jarenlang actief lid van het Dongens Mannenkoor en hij werd ook erelid van het koor. Hij kwam bij het koor in februari 1979 en is actief lid geweest tot augustus 2016. Helaas moest Theo toen stoppen met zingen, vanwege gezondheidsklachten. Theo kon steeds slechter zien en hij had een loep nodig om de teksten en de muziek te kunnen lezen.

In zijn lange zangcarrière (bijna 40 jaar!) als eerste tenor, heeft Theo natuurlijk heel veel liederen gezongen. Hij kende bijna het hele repertoire van het koor uit zijn hoofd en hij had een goed muzikaal gevoel. Ook was Theo een tijd lang actief als lid van de Muziekcommissie.

Dat Theo erelid werd van het Dongens Mannenkoor was een bekroning van zijn lidmaatschap van het koor. Ook kreeg Theo, als blijk van waardering van de gemeente, een gemeentelijke oorkonde. Deze werd indertijd uitgereikt door toenmalig wethouder Piet Panis.

Als er een concert was, dan was Theo van de partij, want anders kon het concert niet doorgaan! Hij was ook bijna altijd aanwezig bij de repetities in De Gouden Leeuw. In de ‘derde helft’, na de repetitie, toonde hij zijn gevoel voor humor. Dit natuurlijk onder het genot van een drankje!

Ook nadat Theo geen lid meer was van het koor, bezocht hij altijd de concerten van ‘zijn’ Dongens Mannenkoor. Vaak in gezelschap van zijn vrouw en van zijn broer Walter (ook voormalig koorlid).

Theo Oerlemans was een vriendelijke man en iedereen bij het koor mocht hem graag. Het Dongens Mannenkoor verliest, met het overlijden van Theo, een gewaardeerd erelid. Wij zullen zijn aanwezigheid bij de concerten gaan missen!

Wij wensen zijn vrouw Corry en zijn dochters Stephanie en Chantal (en hun partners Alef en René en kado-kleinkind Ruben) heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Theo.

Bestuur en leden van het Dongens Mannenkoor.

Categorieën
Algemeen

Dongens Mannenkoor kijkt terug en vooruit

Het jaar 2019 is weer ten einde. Voor het Dongens Mannenkoor is het een mooi jaar geweest, met een aantal prachtige optredens, zoals het Voorjaarsconcert in mei, met Het Kinderkoor, onder leiding van Frans Bullens. Zowel voor de mannen als voor de kinderen wat het speciaal om met elkaar op te treden. Bijzonder was ook het Najaarsconcert, samen met Popkoor Spirit. Door de zeer verschillende stijlen van de twee koren en de vele verschillen in het repertoire, was dit concert zeker speciaal te noemen.

De afsluiting van het jaar 2019 was traditiegetrouw met twee Kerstconcerten, in de Kapel van de Zusters Franciscanessen en in de Oude Kerk. Dit jaar had dirigent Jan Terpstra gekozen voor soliste Emilie Wijers. Een keuze, die zeker een succes is geweest. De Kerstconcerten waren in 2019 zeker zeer geslaagd te noemen. De mannen zongen de sterren van de hemel en Emilie Wijers was, mede door de keuze van haar solo-repertoire, echt geweldig! Mooie momenten voor het Dongens Mannenkoor om op terug te kijken.

Maar, concerten kunnen alleen maar een succes worden, als er ook publiek komt. En dat publiek was er ook in 2019 bij alle concerten. Namens het Dongens Mannenkoor: dank je wel aan iedereen die naar een concert van het koor is geweest.

In 2020 staan ook weer bijzondere optredens op het programma. Meer informatie daarover volgt zo snel mogelijk. De voorbereidingen voor de diverse concerten zijn al in volle gang.

En dan, na 2020, volgt het jubileumjaar van het Dongens Mannenkoor. In 2021 bestaat het koor namelijk 50 jaar en dat wordt gevierd. Hoe? Dat blijft nog even een geheim. Vast staat dat het jubileum van het koor uitbundig gevierd zal worden.

Rest het Dongens Mannenkoor nog om u allemaal een geweldig nieuw jaar toe te wensen. Het koor begroet u graag tijdens een van de concerten.

En, speciaal voor de mannen onder de lezers: het Dongens Mannenkoor kan nog nieuwe leden gebruiken. De repetitie is elke woensdagavond van 20.00 uur bij De Gouden Leeuw in Dongen. U bent van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen!

Categorieën
Algemeen Uitvoeringen

Activiteiten 2020

Helaas zijn alle activiteiten voor 2020 geannuleerd i.v.m. de corona crisis.

Wij hopen dat we in 2021 wat ons jubileumjaar is weer activiteiten kunnen organiseren.

Categorieën
Algemeen

Kerst concerten 2019

Uitstekend optreden koor en soliste kerstconcert 2019

Woensdagavond was het eerste Kerstconcert van het Dongens Mannenkoor in de Kapel van de Zusters Franciscanessen. Het koor, onder leiding van dirigent Jan Terpstra, heeft de sterren van de hemel gezongen. Het was echt een prachtig concert. Soliste Emilie Wijers zong een aantal moderne kerstliederen solo. Ook zong zij enkele nummers samen met het koor, waaronder Minuit Chretien. De vaste pianist, Erik van Soelen speelde, onder andere, een prachtige improvisatie van ‘Both sides now’.

Uit reacties van het publiek was duidelijk op te merken dat zowel koor als soliste bijzonder goed hebben gepresteerd met een uitstekend programma. 

Vrijdag 20 december, was het tweede en laatste Kerstconcert van dit jaar te zien en te horen, locatie is de Oude Kerk aan de Kerkstraat in Dongen.

Ook hier weer een uitstekend concert. Soliste Emilie Wijers oogste veel lof met haar solo’s maar zeker ook met het lied Holy City wat zij samen met het koor uitvoerde. Let op het kan even duren om het lied te laden.

Categorieën
Algemeen Uitvoeringen

Geslaagde Battle Dongens Mannenkoor en popkoor Spirit.

Op zondagmiddag 6 oktober zat de Theaterzaal van De Cammeleur bijna helemaal vol. Een betere invulling voor een regenachtige zondagmiddag was er bijna niet te bedenken: luisteren en kijken naar het concert The Battle van het Dongens Mannenkoor en Popkoor Spirit. Een ‘battle’ omdat beide koren wel een heel ander repertoire zingen. Daarnaast een ‘battle’ van de presentatoren deze middag, Saskia van Baaren (Popkoor Spirit) en Dré van den Bosch (Dongens Mannenkoor). Als er al winnaars waren deze middag, waren het ongetwijfeld de twee presentatoren.

Het concert begon met een gezamenlijke uitvoering van ‘Hallelujah’. Een prachtig openingsnummer, dat mag gerust gezegd worden. Daarna was het de beurt aan Popkoor Spirit, onder de bezielende leiding van dirigente Maaike Hermans. Het koor bracht heel eigenzinnige uitvoeringen van onder andere River Deep Mountain High. De choreografie, de geweldige soliste, alles klopte aan dit nummer. De choreografie van het Dongens Mannenkoor viel, na dit spetterende optreden, wel een beetje tegen, de nummers die het koor liet horen allerminst.

Er volgde een afwisselend concert, waarin de ene keer drie nummers te horen waren van Popkoor Spirit, de andere keer drie nummers van het Dongens Mannenkoor. Ook zongen de koren een aantal nummers samen, zoals ‘The Sound of Silence’. Het was bijzonder om deze twee koren afwisselend in zeer verschillende nummers te kunnen horen. Tijdens de pauze werd er druk gepraat over het concert dat bezig was. Bijna iedereen was het er over eens, dat deze combinatie een goede gok was!

Na de pauze gingen de beide koren met veel enthousiasme verder. Dat er niet gedanst werd bij het nummer ‘I could have danced all night’, vond presentatrice Saskia van Baaren wel heel erg jammer. Misschien had zij ook wel gelijk.

Pianist Erik van Soelen zorgde voor de muzikale begeleiding van beide koren. Dat hij en Jan Terpstra even een misverstand hadden bij de inzet van een van de nummers, paste goed bij de naam van het concert ‘The Battle’! Die ‘battle’ was ook duidelijk toen er wat mis ging bij het nummer ‘Der Hammerschmied’. Gelukkig pakten zowel het Dongens Mannenkoor als Jan Terpstra de draad weer snel op en klonk het aambeeld zoals het nog nooit geklonken had in De Cammeleur.

Dat Saskia van Baaren niet alleen kan presenteren, maar ook nog kan zingen, liet zij horen in het solonummer ‘Lef’. Met ‘The Power of Love’ werd The Battle afgesloten. Het publiek reageerde enthousiast. En ook de beide koren kijken terug op een geweldig en uniek concert. Een samenwerking van het Dongens Mannenkoor met Popkoor Spirit, die misschien wel voor herhaling vatbaar is!